Sidor

lördag 12 mars 2011

Bruten handled !

Ja, men visst....

Min älskade Oliver dök upp hemma vid halv 6 tiden.
Hans hand var alldeles blå och svullen men han var fortfarande lugn fast det gjorde lite ont förstås. Det var inte mycket annat att göra än att bege sig i väg till akuten i Varberg för att få handleden röntgad.

Vi anlände där strax efter kl 18.
15 minuter senare blev han inskriven och skickad på röntgen. Där fick han komma in direkt och allt gick som på räls. Väl tillbaka på akuten sa en sköterska till oss - sett er ned i väntrummet, plåtarna ska kollas och ni blir inkallade om en liten stund -.

En halvtimme senare, vid 19 tiden, frågade jag - hur går det med plåtarna ?
- Dom jobbar så fort dom kan och dom kommer säkert alldeles snart!

Klockan blev 21...
Vi var ju trötta allihop och i synnerhet Oliver. Vi tänkte ut en plan att åka hem och be dom ringa oss när dom hade kollat Olivers plåtar. Så jag tog steget till expeditionen en gång till.
- Det är fraktur i handleden. Ni får inte åka härifrån och Oliver får inte äta någonting sa sköterskan då. Sätt er i väntrummet tills ni blir kallade.
Å herregud. Ingen mat och inte fick vi lämna stället heller !! Ska detta innebära operation !

Kl 22:30 hörde vi äntligen sköterskan säga: OLIVER
Läkaren förklarade röntgenbilden och som tur var bedömdes frakturen som justerbar med bara gips och ingen operation :) Å gud så skönt..
Han fick sitt gips och vi blev utstämplade kl 23:00

Att spendera en fredagkväll i ett väntrum på akutmottagning är väl ingenting man önskar sig. Å andra sidan om man ändå måste göra det är det skönt att det är sovmorgon dagen efter ;)
I denna väntans tider hade vi lite trevligt i alla fall. Å lite otäcka saker fick man bevittna också. Ja, det händer ju en del saker på 5 timmar på en akut..

Huvudsaken: Oliver mår bra, fortfarande, och jag konstaterar att han är en hjälte :)
(så därför denna etikett)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar